Pogledajte Fiber Force video!

Područja primjene


kritična područja (terase)

vidljiva vlakna

 


bolja otpornost za podno grijanje

za terase


nanošenje pločica na pločice (CM 16 i CM 17)


za velike pločice


brže postavljanje (samo CM 17)

Ceresit Fibre Force - how it works


Fibre Force - kako radi?


Ova inovacija Ceresita temelji se na vlaknima i pruža veliku snagu i fleksibilnost. Vlakna u Ceresit ljepilima za pločice stvaraju ojačanu zonu, koja tvori vezu s pločicom i pomaže dugoročno održavati polimernu matricu.

Pri postavljanju pločica, zbog pritiska pločice na podlogu, ispod pločice se formira film sitnih polimernih čestica, koji je sada obogaćen i vlaknima. Bez vlakana, film bi se nakon sušenja stisnuo i izgubio bi stabilnost tijekom godina.

Zahvaljujući novom rješenju, temeljenom na vlaknima, možete postići dugotrajni učinak čak i na najzahtjevnijim i kritičnijim područjima.

Nakon nanošenja ljepila za pločice, cementna mikrostruktura polako će otpuštati vodu do određene preostale vlage. Ovaj postupak može trajati nekoliko godina. Naravno, ovaj postupak kontinuiranog skupljanja stvara naprezanja koja bi u najgorem slučaju mogla uzrokovati odvajanje pločice.

Polimeri prisutni u Ceresit fleksibilnim ljepilima za pločice jačaju strukturu cementne matrice, jamče dobru kemijsku vezu - čak i kritične  pločice i podloge i istodobno djeluju kao fleksibilni amortizer između spojeva.

Ceresit je razvio kompletan asortiman fleksibilnih ljepila za pločice temeljenih na Fiber Force tehnologiji vlakana. Korištenje novih proizvoda Ceresit Fiber Force pruža prednosti poput povećanja snage, smanjenja apsorpcije vode, bolje stabilnosti dimenzija i dugotrajne izdržljivosti tijekom godina.

  • Stvara ojačanu zonu koja tvori vezu s pločicom
  • Pomažu u održavanju polimerne matrice zajedno u dugom roku


Paleta proizvoda


Svjedočanstva


Sigurno za vaše zdravlje


Vlakna koja se koriste u cijelom asortimanu Ceresit fleksibilnih ljepila za pločice (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 14, CM 16, CM 17 i CM 22) ispunjavaju kriterije dane u napomenama Q i R (br. 1.1.3 , Prilog VI. Uredbe CLP (EZ) br. 1272/2008) Europske komisije. Europska komisija ove vrste vlakana nije klasificirala kao kancerogena.

Upotreba vlakana u Ceresit Fleksibilnim ljepilima za pločice ne utječe na razvrstavanje i označavanje proizvoda te ne mijenja trenutne mjere prevencije i kontrole preporučene za njihovo rukovanje i primjenu. 

Ovo jasno potvrđuje da su vlakna korištena u Ceresit Fleksibilnom ljepilu za pločice potpuno bezopasna ako se pridržavaju istih sigurnosnih mjera kao kod upotrebe ljepila za pločice bez vlakana.


Što je EC1 certifikat?

EMICODE je međunarodno priznati standard kvalitete za proizvode s niskom emisijom. EC1 PLUS znači najnižu razinu emisije. Što je niža razina emisija, više je 'zdrava' klima u sobama.

 

more