Sistemi s podnim grijanjem

Sistemi s podnim grijanjem postaju sve popularniji i to zbog dobrog razloga: takva rješenja su energetski učinkovitija i u isto vrijeme pružaju ugodnu toplinu i ugodnu atmosferu. U kombinaciji s keramičkim pločicama ili pločicama od prirodnog kamena moguće je uštedjeti do 30% energije zahvaljujući optimalnoj toplinskoj provodljivosti keramičkih obloga. Ceresit, naravno, nudi ljepila za pločice i mase za fugranje u savršeno usklađenom sustavu za različite oblike grijanja podnih instalacija.

 

Korak 1

Priprema podloge

Za instalaciju sistema površinskog grijanja ispod pločica, u svakom koraku rada moraju se poštivati određeni standardi i smjernice od strane inženjera grijanja, instalacije estriha i pločica. Sloj pločica zahtijeva stručno znanje kako bi se provjerilo je li prijašnji posao ispravno izvršen (provjera ispitivanja grijanja) i provjera je li estrih dovoljno suh (CM metoda).

 

Korak 2

Polaganje keramičkih pločica

Zbog toplinskih naprezanja, kretanje podloge je veće nego kod konvencionalnog estriha. Stoga je neophodno koristiti fleksibilno ljepilo za pločice i fleksibilne mase za fugiranje. Ceresit nudi kvalitetno ljepilo za pločice i mase za fugiranje s posebnim polimerima - posebno preporučljivo za sisteme s podnim grijanjem.