Terase, balkoni i dvorišta

Izgradnja balkona i terasa nije znanosti, ali kao i kod ostalih stvari, najbitniji su detalji.
S obzirom na izloženost elementima, završni proizvod mora biti u skladu s najvišim strukturnim i fizičkim zahtjevima. Bilo koja pogreška u planiranju ili kod izrade možete imati direktne posljedice ili rezultirati strukturnim oštećenjem. Prvi korak u planiranju mora biti pregled tipa konstrukcije, a drugo pitanje koje materijale koristiti. Ceresit podupire planiranje i izvršenje savršenim proizvodima: naši sistemi pokrivaju široki raspon proizvoda otpornih na mraz, vlagu i promjene u visokim temperaturama - od proizvoda za pripremu podloge i hidroizolaciju do ljepila za polaganje keramičkih pločica i masa za fugiranje.

Korak po korak

Korak 1

Priprema podloge

Prije donošenja bilo kojih odluka glede hidroizolacije i obloga, potrebno je testirati i procijeniti podlogu i stanje. Voda mora biti u stanju teći - stoga je nužno dizajnirati dugotrajni učinkoviti sustav odvodnje. Balkoni i terase moraju biti planirani s minimalnim nagibom od 2%.

Korak 2

Hidroizolacija

Kako bi sačuvali vrijednost i izbjegli strukturna oštećenja, dizajn terase i hidroizolacija moraju biti savršeno usklađeni. Smjernice za planiranje i izvršenje potrebne hidroizolacije za terase, balkone i dvorišta definirane su lokalnim i EU odredbama i standardima.
Ceresit nudi detaljne informacije u brošurama za polaganje pločica za balkone i terase.

Korak 3

Polaganje keramičkih pločica

Keramičke pločice i pločice od prirodnog kamena izvrsne su za prekrivanje podova balkona i terasa. Ukoliko su pravilno položene, nude dugi vijek trajanja. Za vanjske površine, pločice moraju imati 100%-tnu pokrivenost ljepilom. Ukoliko pločice i ploče nisu u potpunosti utisnute u ljepilo, formirat će se pore u kojima će se akumulirati voda. Vlaga zarobljena u ljepilu dovest će do raznih problema, od iscvjetavanja na spojevima do štete mrazom i nastat će raslojavanje pločica. Ceresit nudi pouzdana rješenja za polaganje pločica za upotrebu na balkonima i terasama.