Pogledajte Fiber Force video!

Područja primjene


kritična područja (terase)


vidljiva vlakna

veća otpornost za sisteme podnog grijanja

 

za balkone

 

primjena pločica na pločicu (CM 16 i CM 17)


za pločice velikog formata

brže postavljanje (samo CM 17)

Ceresit Fibre Force - kako djeluje


Fibre Force - kako djeluju?

Ova Ceresit inovacija temelji se na vlaknima i pruža veliku snagu i fleksibilnost. Vlakna u Ceresitovim ljepilima za pločice stvaraju pojačanu zonu koja stvara vezu s pločicom i pomaže u dugoročnom održavanju polimer matrice.

Prilikom postavljanja pločice, zbog pritiska koji se vrši prilikom guranja pločica na mjesto, formira se sloj sitnih čestica ljepila, a sada zahvaljujući vlaknima i sloj polimernih čestica. Bez vlakana sloj bi se smanjio nakon sušenja i izgubio stabilnost tijekom godina.

Zahvaljujući novom rješenju koje se temelji na vlaknima, možete postići dugotrajan učinak čak i na najzahtjevnijim i kritičnim područjima.

 

Nakon primjene ljepila za pločice, cementna mikrostruktura će polako osloboditi vodu. Ovaj proces može potrajati nekoliko godina. Naravno, ovaj kontinuirani proces skupljanja uzrokuje naprezanje što bi u najgorem slučaju moglo uzrokovati odljepljivanje pločice.

Polimeri prisutni u Ceresit fleksibilnim ljepilima jačaju strukturu cementne matrice i jamče dobru kemijsku vezu - čak i kod kritičnih podloga i istodobno djeluju kao fleksibilni ublaživač između spojeva.
Ceresit je razvio potpuni asortiman fleksibilnih ljepila s Fibre Force tehnologijom vidljivih vlakana.

  • Stvoraju ojačanu zonu između pločice i podloge
  • Pomažu u dugotrajnom održavanju polimer matrice  


Asortiman proizvoda


Preporuke


Sigurno za Vaše zdravlje

Vlakna koja se koriste u cijelom asortimanu Ceresit fleksibilnih ljepila (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 16, CM 17 i CM 22) ispunjavaju kriterije navedene u bilješkama Q i R (br. 1.1.3 , Prilog VI Uredbe CLP (EZ) br. 1272/2008) Europske komisije. Europska komisija nije klasificirala ovu vrstu vlakana kao kancerogene.
 
Upotreba vlakana u Ceresit fleksibilnim ljepilima za pločice ne utječe na klasifikaciju i označavanje proizvoda i ne mijenja trenutne prevencije i mjere preporučene za njihovo rukovanje i primjenu.
 
To jasno potvrđuje da su vlakna koja se koriste u Ceresitovom fleksibilnom ljepilom potpuno bezopasna kada se poduzimaju iste sigurnosne mjere kao kod upotrebe ljepila bez vlakana.


Što je EC1 certifikat?

EMICODE je međunarodno priznat standard kvalitete za proizvode s niskom emisijom. EC1 PLUS znači najnižu razinu emisije. Niža razina emisije znači "zdraviju" klimu u sobama.

 

više