CT 16 Quartz Contact - moć spajanja

Jedan od najvažnijih elemenata ETICS sustava je CT 16 Quartz Contact – brzosušeći, spreman za uporabu predpremaz koji se nanosi između ojačanog sloja i žbuke kako bi osigurao: 

  • snažno prianjanje između slojeva ETICS sustava
  • čvrstu osnovu za Double Dry tehnologiju zbog niske apsorpcije i paropropusnosti
  • savršen završni efekt završnog sloja zbog visoke neprozirnosti
  • jednostavnije nanošenje žbuke

Zahvaljujući njegovoj gruboj strukturi CT 16 Quartz Contact povezuje ojačani sloj sa žbukom, ojačavajući cijeli sustav. CT 16 Quartz Contact je posebno dizajniran kako bi spojio relativno kruti ojačani sloja s mnogo elastičnijom polimernom žbukom i istovremeno poboljšao tehnologiju ova dva sloja. CT 16 Quartz Contact surađuje s cementnom tehnologijom ojačanog sloja (Fiber Force) i podupire tehnologiju polimera gipsa (Double Dry) kako bi još više povećala njihove prednosti.


Kako CT 16 radi

Polimer u CT 16 je kompatibilan sa polimerom korištenim u žbukama sa Double Dry tehnologijom. To stvara snažnu povezanost između predpremaza i žbuke. One mogu surađivati u svrhu smanjenja apsorpcije žbuke i zadržavanju vodene pare izvan slojeva sustava.  Dodatno, apsorpcija ojačanog sloja je smanjena - on preventivno štiti od nastanka mrlja na žbuci još više i osigurava savršen izgled fasade.

S jedne strane mala punila ispunjavaju mikro rupe u ojačanom sloju, s druge strane veće zrna su elementi gdje se sloj temeljne boje i ojačani sloj međusobno prožimaju. Polimer prodire u tanki sloj temeljnog sloja što ga čini jačim i elastičnijim. Kombinacija polimera i punila (mekane kuglice i vrlo tvrdi kvarc) daje sloju dodatnu mehaničku trajnost.

Čvrsta podloga za Double Dry tehnololgiju: niska apsorpcija & paropropusnost

Površina ojačanog sloja nije dovoljno zaštićena i kapljice vode gube svoj oblik te mogu lagano prodrijeti u sloj.

Kapljice vode ne prodiru u strukturu sloja, nego zadržavaju okrugli oblik te kliznu s fasade. 

Bez potpore CT 16, ojačani sloj apsorbira i akumulira više vode. Kapljice ne mogu prodrijeti unutra. 

Površina ojačanog sloja je dovoljno dobro zaštićena od upijanja vode; ne smoči se tako lako. U slučaju akumulacije manje količine vode, kapljice brzo ispare. 

Pogledajte pobliže CT 16 osnovni predpremaz u akciji

Savršen završni učinak završnog sloja: visoka neprozirnost i jednostavna primjena

Zbog brzog stvrdnjavanja žbuke završni sloj može imati nepravilnosti kao što su: pomak zrna, neravnomjerna tekstura, pregusta ili labava struktura. Osim toga, boja nije jasna, već blijeda.

CT 16 produžuje vrijeme nanošenja žbuke, pa se konačni sloj može pažljivo i ravnomjerno nanositi. Nema pomicanja zrna i gubitaka materijala. OSim toga, konačna boja je ono što još više uzdiže izgled fasade.

Dodatne prednosti CT 16 Quartz Contact:

Može se koristiti i na otvorenom i u zatvorenom. Može se nanositi na površine iverice, gipsane ploče, gipsane žbuke, sve vrste betona i jake premaze boje. Interno - savršeno pod dekorativnim, mozaičkim i dizajnerskim žbukom; na podlozi od gipsa; na obloge obojane bojama uljanim bojama.

Posebno se preporuča za sustave s paropropusnim sustavima (Self Clean, Aero Wool) i žbuke klase V1 jer omogućuje isparavanje pare izvan slojeva sustava.

Mogućnost suspenzije izolacije rada za zimu. CT 16 Quartz Contact štiti ojačani sloj - može se ostaviti mjesecima bez žbukanja. Nakon pauze nije potrebna dodatna obrada površine ojačanog sloja.