Kupaonice i kuhinje

Korak po korak

Teško je zamisliti suvremene kupaonice, tuš kabine, praonice rublja ili kuhinje bez keramičkih pločica zadivljujućeg dizajna i odlične površinske tehnologije. Keramičke pločice često se koriste u prostorijama visoke vlage, kemikalija i abrazije. Popločeni zidovi i podovi pružaju dugotrajnu ljepotu i dugi vijek trajanja. Stoga je planiranje detalja poput vodootpornog brtvljenja, pravi izbor mase za fugiranje i ljepila važan faktor.

Korak po korak vodič:

1. Korak

Priprema podloge

Provjera i priprema podloge je važna kako bi se izbjegle reklamacije i kako bi se garantirao dugotrajan rezultat. Površina mora ispunjavati sljedeće uvjete: mora biti nosiva, suha, jednolika i bez prašine i nečistoća. Za detalje o svim koracima koje treba poduzeti prije (provjera vlage, predpremaz), pogledajte odjeljak "Priprema".

2. Korak

Hidroizolacija

Bilo bi pogrešno pretpostaviti da su popločena područja zidova i podova vodootporna. Spojevi dopuštaju prodiranje vlage i vode u odlogu uzrokovajući dugotrajnu štetu. Neke površine su direktno izložene kontaktu s vodom; tu spadaju zidovi i podovi tuševa i njihova okružja, kao i područja kada i umivaonika. Ova područja morate zaštititi primjenom specijalnog brtvenog sloja ispod pločica. Prvo, zabrtvite pravilno površinu i onda postavite pločice - ovo su temeljni principi koji se odnose na površine izložene vlazi. Ceresit sistem za izolaciju ispod pločica je učinkovit, jednostavan i brz u primjeni.

3. Korak

Postavljanje pločica i fugiranje

Odabir odgovarajućeg ljepila ovisi o prirodi površine (sistemi podnog grijanja) i, najvećim dijelom, na kojim se pločicama koristi: keramičke, porculanske, pločice od prirodnog kamena ili stakleni mozaik. Ceresit nudi prikladna ljepila za pločice i široki raspon masa za fugiranje kako bi se dobio završni dodir moderne kupaonice ili kuhinje.

Napomena:

Za posebne količine, omjere miješanja, vrijeme primjene i pripremu podloge uvijek pročitajte "Tehnički list" proizvoda.

Sistemska rješenja i brošure proizvoda