Polaganje pločica na aluminijskim površinama

Korak po korak

U posljednjih nekoliko godina prirodni kamen je postao sve popularniji kao zidna i podna obloga. Prilikom polaganja tog materijala postoje dva trik faktora na koje treba pripaziti: prvi je opasnost od vlage između pločice i zida, a drugi je odabir fugirne boje koja može biti pretamna u odnosu na boju pločica.

Kako bi izbjegli takve probleme, uvijek birajte proizvod koji je namijenjen pločicama od prirodnog kamena i uvijek koristite svjetliju fugirnu masu posebice kada koristite pločice svjetlije boje (tamnija fugirna masa može promijeniti prirodnu boju kamena). 

Sljedeći video pokazuje kako pripremiti zidove i pod za polaganje prirodnog kamena. Saznajte više o polaganju pločica i fugiranju

Video

Za pripremu zida koristi se premaz dubinskog djelovanja koji može ojačati podlogu zida i spriječiti vlagu te njezino kretanje prema površini (kao što je i s betonom), isto tako može i kasnije spriječiti ulazak vlage u zid. Za podove savjetujemo korištenje snažnog specijalnog predpremaza  namijenjenog kritičnim podlogama.

Nakon pripreme zida ili poda pripremite ljepilo te započnite polagati pločice.Važno je pripremiti ljepilo specijalno namijenjeno polaganju pločica od prirodnog kamena.

Što će Vam trebati

Materijali

  • Ceresit CT 17 Profi – pretpremaz dubinskog djelovanja
  • Ceresit CN 94 Concentrate -  specijalni predpremaz za kritične podloge 

(Napomena: prije uporabe proizvoda, uvijek pročitati Tehnički list)

Sistemska rješenja i brošure proizvoda