Polaganje pločica u industrijskim područjima

Teško da bilo koji dio industrijskih zgrada podliježe naprezanjima kao što su podne obloge: teški teret, ekstremne temperaturne oscilacije, izloženost vlazi i agresivnim kemikalijama. U mnogim slučajevima, nekoliko čimbenika odjednom stavlja veliki teret na pločice. Kvaliteta podloge, hidroizolacija i proizvodi za polaganje pločica, kao i pravilno planiranje i postavljanje, od velike su važnosti posebice u teškim uvjetima okruženja. Ceresit nudi sistemska rješenja koja nadilaze mehanički teret, toplinski stres, kemikalije - sveobuhvatne informacije možete pronaći u našim specijaliziranim brošurama za polaganje pločica u industrijskim područjima.

Korak 1

Priprema podloge

Prije početka planiranja, morate uzeti u obzir sljedeće faktore:

• Mehaničko opterećenje
• Toplinski stres
• Kemikalije
• Izloženost vlazi
• Limitirani uvjeti

Procjena ovih čimbenika određuje izvršenje podne konstrukcije - od temelja do završnog sloja - i pravilan izbor proizvoda za primjenu. Pogotovo u teškim uvjetima, rad planera, izvođača, estriha i ljepila su usko povezani i zahtijevaju izvrsne radne parametre.

Korak 2

Hidroizolacija

Područja poput kuhinja izložena su velikoj količni vode. Kako bi se minimizirao rizik od štete vodom, preporuča se polaganje keramičkih pločica ili ploča u kombinaciji s  odvodima i cijevima.

Korak 3

Polaganje pločica

Ukoliko se pravilno planiraju i postavljaju, keramičke obloge i njihova podloga postaju visoko-performansni proizvodi koji podnose velika opterećenja. S obzirom da mogu izdržati teške uvjete nekoliko desetljeća, nude izvrsna rješenja s ekonomskog gledišta. No, robusnost i dugi vijek trajanja podne strukture ne ovise samo o pločicama, već i o temeljnim slojevima - od estriha do mase za fugiranje. Stoga, Ceresit jamči visoko performansno sistemsko rješenje temeljeno na inovaciji i iskustvu.