Bazeni i wellness

Potrebna su posebna znanja kako bi se zadovoljili trenutni zahtjevi u kupaonicama i wellness područjima kao i ekstremnim primjenama poput bazena s trajnim unutarnjim vodenim tlakom. To sve ima utjecaj na tehnički dizajn, na profesionalno brtvljenje i postavljanje keramičkih obloga i pločica od prirodnog kamena i zahtijeva planiranje: standardi i smjernice, razred izloženosti vlazi, izgradnja bazena, početno postavljanje, čišćenje, itd. Ceresit podržava planiranje i izvršenje sveobuhvatnim rasponom proizvoda i detaljnih sistemskih brošura - rješenja koja nude najveću moguću sigurnost za vlasnike objekata, planere i izvođače.

Korak po korak vodič:

1. Korak

Priprema podloge

Prije postavljanja pločica u bazene, potrebno je provesti kemijsku analizu vode kako bi se potvrdilo koja se vrsta vode koristi u bazenu (termalna, slana ili morska voda) kako bi se odabrali pravi građevinski materijali.

Građevinski spojevi moraju biti zabrtvljeni. Važno je da se osiguraju mjere vodootpornosti koje se temelje na predefiniranim razredima izloženosti vlazi. Prije poduzimanja daljnjih koraka, provjerite jesu li estrih i podloge.

2. Korak

Hidroizolacija

Kod hidroizolacije bazena, važno je izvoditi radove u skladu s propisima za izgradnju bazena. Proizvodi koji se koriste zahtijevaju potvrdu o prikladnosti i certifikate. Potvrdu o prikladnosti pruža i Europska tehnička ocjena (ETA). Ceresit nudi certificirane sisteme vodonepropusne tekuće proizvode koji se nanose ispod keramičkih pločica povezane ljepilom - dokazan uspjeh za hidroizolaciju betonskih bazena.

3. Korak

Postavljanje pločica

U konstrukcijama bazena, mnogo toga ovisi o pravilnom izboru materijala. Ovo se posebno odnosi na sisteme hidroizolacije i proizvode za polaganje pločice koji zahtijevaju certifikate ili ETA-u. Ceresit jamči sigurna i visokokvalitetna sistemska rješenja koja zadovoljavaju široki raspon zahtjeva - za bazen, vlažna područja i suha područja.

Sistemska rješenja i brošure proizvoda