Kako fugirati pločice od prirodnog kamena

Vodič korak po korak

Fugiranje je zadnji korak u procesu polaganja pločica od prirodnog kamena. Kod pločica od prirodnog kamena važno je koristiti prave proizvode i tehnike za fugiranje. Sa svijetlim kamenom vrijedi raditi brzi test bojom kako biste bili sigurni da se fugirna masa podudara s bojom kamena.

Kada se ljepilo za pločice u potpunosti osušilo i praznine između pločica su čiste, započnite s fugiranjem. Korak po korak pokazuje kako završiti polaganje pločica ispravno i efikasno.  Saznajte više o pripremi i polaganju pločica od prirodnog kamena ovdje.

Što će Vam trebati

Materijali

  • Ceresit CE 40 Aquastatic - vodonepropusna, fleksibilna otporna na nečistoću fugirna masa

(Napomena: prije uporabe proizvoda, uvijek pročitati Tehnički list)    

Korak po korak vodič:

1. Korak

Izaberite fleksibilnu, vodonepropusnu fugirnu masu idealnu za fugiranje pločica od prirodnog kamena i porculana. Obavezno se pridržavajte omjera miješanja s vodom navedenog na pakiranju i nakon prvog miješanja ostavite 3 minute (na pakiranju se navodi preporučen omjer miješanja).

2. Korak

Važno je u potpunosti jednakomjerno ispuniti fuge fugirnom masom.

3. Korak

Nakon što se fugirna masa krenula stvrdnjavati - test prstima - očistite područje kružnim pokretima mokrom spužvom i malo vode.

4. Korak

Drugo čišćenje je najbolje izvesti dijagonalnim pokretima samo vodom, brisanjem od vrha prema dnu.

5. Korak

Zatim, nastavite s fugiranjem poda. Potpuno ispunite fuge i pričekajte da se fugirna masa počne stvrdnjavati.

6. Korak

Prije nego što se fugirna masa počne stvrdnjavati, operite pod dva puta. Nakon drugog pranja, pustite da se fugirna masa osuši do kraja.

7. Korak

Za daljnju njegu pločica koristite preporučene kemijske proizvode nakon 7 dana. Uživajte u svojim pločicama od prirodnog kamena!

Napomena:                                       
Za posebne količine, omjere miješanja, vrijeme primjene i pripremu podloge uvijek pročitajte "Tehnički list" proizvoda. Ovo je jedan od tri načina koji pokazuju kako pravilno fugirati. Proučite kako pripremiti zidove i podove prije postavljanja pločica s prirodnim kamenom ovdje i kako položiti prirodni kamen - korak po korak.

Sistemska rješenja i brošure proizvoda