Priprema - testiranje podloge

Prije početka polaganja pločica, važno je testirati podlogu kako bi se garantirao dugotrajan rezultat. Za ovu svrhu površine se testiraju vizualno, i ukoliko je potrebno, izlažu se mehaničkom i kemijskom testu. To uključuje važne korake poput mjerenje vlage (pod), provjera stanja podloge,  brušenje podloge (CSA) i nanošenje predpremaza.
Površina mora biti suha, jednolika, nosiva, bez prašine i masnoća.

Mjerenje vlage

Procjena zaostale vlage u površini (pod) u nadležnosti je izvršitelja prije početka polaganja pločica - metoda CM je smjernica za testiranje je li površina dovoljno suha i spremna za polaganje pločica.

Provjera stanja podlog

Provjera stanja podloge (jednolikost, črvstoća, pješčano, pukotine):

Vizualni pregled

Vizualni pregled površine nudi odgvore na važna pitanja poput: Postoje li vidljivi nedostaci kao što su pukotine, oštećenja od vlage ili onečišćenje?

Test ogrebotinama

Koristeći oštri predmet (nož, odvijač), poprečno zagrebite površinu. Što je dublja ogrebotina, to je manja snaga ili nosivost podloge.

Test vodom

Test vodom pruža informacije o upojnosti podloge. Ukoliko se voda upila i podloga je dobila tamnu boju, potrebno je nanijeti poseban predpremaz za upojne podloge.

Test brisanjem  

Test brisanjem izvodite rukom ili suhom spužvom, posebno na gipsanim površinama. Ukoliko na ruci ili spužvi ostane sloj krede, podlogu je potrebno zamijeniti.

Sistemska rješenja i brošure proizvoda