Sistemi s podnim grijanjem

Sistemi s podnim grijanjem postaju sve popularniji i to zbog dobrog razloga: takva rješenja su energetski učinkovitija i u isto vrijeme pružaju ugodnu toplinu i ugodnu atmosferu. U kombinaciji s keramičkim pločicama ili pločicama od prirodnog kamena moguće je uštedjeti do 30% energije zahvaljujući optimalnoj toplinskoj provodljivosti keramičkih obloga. Ceresit, naravno, nudi ljepila za pločice i mase za fugranje u savršeno usklađenom sustavu za različite oblike grijanja podnih instalacija.

Korak po korak vodič:

1. Korak

Priprema podloge

Za instalaciju sistema površinskog grijanja ispod pločica, u svakom koraku rada moraju se poštivati određeni standardi i smjernice od strane inženjera grijanja, instalacije estriha i pločica. Sloj pločica zahtijeva stručno znanje kako bi se provjerilo je li prijašnji posao ispravno izvršen (provjera ispitivanja grijanja) i provjera je li estrih dovoljno suh (CM metoda).

2. Korak

Polaganje keramičkih pločica

Zbog toplinskih naprezanja, kretanje podloge je veće nego kod konvencionalnog estriha. Stoga je neophodno koristiti fleksibilno ljepilo za pločice i fleksibilne mase za fugiranje. Ceresit nudi kvalitetno ljepilo za pločice i mase za fugiranje s posebnim polimerima - posebno preporučljivo za sisteme s podnim grijanjem.

Sistemska rješenja i brošure proizvoda