ZAŠTO CERESIT FLEKSIBILNA LJEPILA?

ZAŠTO CERESIT FLEKSIBILNA LJEPILA? 

Jednostavna primjena

Snažnije lijepljenje

Veća finalna čvrstoća

Za Vaš savršeni ugled

FIBRE FORCE TEHNOLOGIJA

Fibre Force – Kako djeluje?

 

Ova inovacija Ceresita temelji se na vlaknima i pruža veliku snagu i fleksibilnost. Vlakna u Ceresit ljepilima za pločice stvaraju ojačanu zonu, koja tvori vezu s pločicom i pomaže dugoročno održavati polimernu matricu.

Pri postavljanju pločica, zbog pritiska pločice na podlogu, ispod pločice se formira film sitnih polimernih čestica, koji je sada obogaćen i vlaknima. Bez vlakana, film bi se nakon sušenja stisnuo i izgubio bi stabilnost tijekom godina.

Zahvaljujući novom rješenju, temeljenom na vlaknima, možete postići dugotrajni učinak čak i na najzahtjevnijim i kritičnijim područjima.

 

KOJI SU POTENCIJALNI RIZICI STANDARDNOG LJEPILA ZA PLOČICE? 

Nakon nanošenja ljepila za pločice, cementna mikrostruktura polako će otpuštati vodu do određene preostale vlage. Ovaj postupak može trajati nekoliko godina. Naravno, ovaj postupak kontinuiranog skupljanja stvara naprezanja koja bi u najgorem slučaju mogla uzrokovati odvajanje pločice.

KOJA JE SVRHA POLIMERA?

Polimeri prisutni u Ceresit fleksibilnim ljepilima za pločice jačaju strukturu cementne matrice, jamče dobru kemijsku vezu - čak i kritične  pločice i podloge. Istodobno djeluju i kao fleksibilni amortizer između spojeva.

KOJE SU PREDNOSTI CERESIT VLAKANA?

Ceresit je razvio kompletan asortiman Fibre Force fleksibilnih ljepila, obogaćenih vidljivim vlaknima. Ona stvaraju ojačanu zonu između pločice i podloge, te pomažu u dugotrajnom održavanju polimerne matrice.

Sigurno za Vaše zdravlje

Vlakna koja se koriste u cijelom asortimanu Ceresit fleksibilnih ljepila za pločice (CM 12, CM 12+, CM12 + WHITE, CM 14, CM 16, CM 17 i CM 22) ispunjavaju kriterije dane u napomenama Q i R (br. 1.1.3 , Prilog VI. Uredbe CLP (EZ) br. 1272/2008) Europske komisije. Europska komisija ove vrste vlakana nije klasificirala kao kancerogena.

Upotreba vlakana u Ceresit Fleksibilnim ljepilima za pločice ne utječe na razvrstavanje i označavanje proizvoda te ne mijenja trenutne mjere prevencije i kontrole preporučene za njihovo rukovanje i primjenu. 

Ovo jasno potvrđuje da su vlakna korištena u Ceresit fleksibilnim ljepilima za pločice potpuno bezopasna za majstore, ukoliko se poštuju uobičajne sigurnosne mjere.

 
 

PROIZVODI

Saznajte više o fleksibilnim ljepilima iz našeg asortimana