BRINITE O OKRUŽENJU!

SMOG - NAŠ NEPRIJETELJ BR. 1 

Loša kvaliteta zraka stalna je tema u svim medijima. Nema iznenađenja - smog je ozbiljan problem za sve. Kako zagađenje utječe na nas?

 

 

 

OD KUDA DOLAZI?

Emisije kućnog plina (tzv. "Niske emisije") daleko su najveći izvor zagađenja zraka! On uzrokuje do 46% čestica PM10 u zraku - glavni izvor smoga u gradovima i do 84% emisije benzopirena - jedan od glavnih uzroka raka poput raka kože, pluća i raka mokraćnog mjehura kod ljudi.

KAKO TO SPRIJEČITI?

Termoobnova zgrade učinkovit je način za smanjenje emisije i vidljivo poboljšanje kvalitete zraka u vašem susjedstvu. ETICS (Vanjski termoizolacijski kompozitni sustav) je testirano rješenje za izolaciju vanjskih zidova zgrade.

 

Međutim, mnogi mitovi i dalje postoje unatoč mnogim obrazovnim kampanjama. Pogledajmo neke od njih:

PRVI KORAK

Mnogi ljudi svjesni su glavnog izvora onečišćenja i nadograđuju svoje peći. Nažalost, u slučaju povećanog gubitka topline, zamjena peći neće donijeti očekivane rezultate. Istraživanja pokazuju da je uzrok do 35% emisije ugljičnog dioksida neučinkovita toplinska izolacija! Stoga bi se u mnogim slučajevima termoobnova trebala odnositi i na brtvljenje grijane zgrade.

 

Pogledajmo gdje toplina najviše izlazi.

ETICS - RJEŠENJE VISOKE KVALITETE

ETICS je idealno rješenje za ljude kojima je stalo do toplinske udobnosti u vlastitom domu, kao i za one koji traže uštedu u kućnom budžetu.

 

Ceresit nudi široku paletu rješenja, prilagođenih individualnim potrebama.

PREDNOSTI IZOLACIJE ZIDA ETICS-om