Skip to Content

CERESIT CT 49

NANO SILIKON RENO

 • Efekt samočišćenja i otporan na prljavštinu
 • Nisko upijanje vode i visoka paropropusnost
 • Tiksotropno

Značajke i prednosti

Visoko hidrofobna, paropropusna boja za fasade i unutarnje prostore zgrada.

Karakteristike

Opis

Nano-silikonska boja CERESIT® CT 49 izrađena je od odabranog modificiranog silikona, polisiloksanskih smola te posebnih punila i pigmenata. Boja je visoko propusna za vodenu paru, ali je apsorpcija vode i prljavštine jako ograničena. Može se koristiti na mineralnim podlogama koje još nisu lakirane i za CERESIT bojanje. Preporuča se u povijesnim zgradama, u sanacijskim i zračnim završnim slojevima, gdje se zahtijevaju estetska svojstva i trajnost premaza.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CT 49 PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 49 može se nanositi na nosive, glatke, suhe i čiste podloge. Prije svega potrebno je popraviti neravne i oštećene površine. Postojeća prljavština, slojevi niske čvrstoće, kamenac i ljepljivi premazi, kao i ostaci tapeta ili ljepila moraju se u potpunosti ukloniti. Nakon ispiranja vodom, podloga se mora osušiti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA CERESIT CT 49

Prije nanošenja boje, sadržaj posude mora se pažljivo miješati bušilicom s mješalicom oko 2 minute. Između nanošenja sljedećih slojeva moraju se održavati tehnološke pauze od najmanje 12 do 24 sata. Nanesite CERESIT CT 49 ravnomjerno četkom, valjkom ili raspršivačem. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

VAŽNE NAPOMENE KOD UPOTREBE CERESIT CT 49

Nanošenje se mora izvesti u suhim uvjetima pri temperaturi okoline i podloge od +5°C do +25°C i relativnoj vlažnosti zraka ispod 80%. Boja može uzrokovati promjenu boje koja se ne može ukloniti na staklenim, keramičkim, drvenim, metalnim i kamenim površinama. Koža i oči moraju biti zaštićeni. Nosite zaštitne rukavice i naočale tijekom nanošenja boje. 

Povezani članci

 • Ceretherm Popular
  Ceretherm Popular
 • Ceretherm Classic
  Ceretherm Classic
 • Ceretherm Premium
  Ceretherm Premium
 • Ceretherm Classic Wool
  Ceretherm Classic Wool
 • Ceretherm Express
  Ceretherm Express
 • Ceretherm Wool Premium
  Ceretherm Wool Premium
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/unutarnja-obrada/proizvod#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  pretpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-76/SAP_0201IDC014L6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 76
  Dekorativni tankoslojni završni sloj s povećanom UV zaštitom za unutarnju i vanjsku upotrebu. Struktura poput kamena s veličinom zrna od 1,5 mm ili 2,0 mm. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-79/SAP_0201IDC014M0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 79
  Visoko elastični dekorativni tankoslojni završni sloj za vanjsku i unutarnju primjenu. Elastomerni gornji sloj, tekstura kamena, veličina zrna 1,5 mm. 

Često postavljena pitanja