Skip to Content

CERESIT L 240 D

 • Bez otapala
 • Dobro početno prianjanje
 • Lako se nanosi

Značajke i prednosti

Lijepljenje svih vrsta i debljina linoleuma, u rolama i pločama, na upijajuće podloge.

Karakteristike

Opis

CERESIT® L 240 D je pogodan za stambene i poslovne prostore, urede i bolnice sa normalnim habanjem, bez upotrebe viljuškara. Može se koristiti i za lijepljenje linoleuma na odgovarajuće amortizirajuće podloge. Ceresit L 240 D ispunjava najstrože zahtjeve za kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru i ekološku kompatibilnost. Izveštaji/certifikati o ispitivanjima niske zapaljivosti (prema standardu DIN EN 13501-1) sustava "linoleumske podne obloge lepljene Ceresit L 240 D" su dostupni od proizvođača podnih obloga.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT L 240 D PRIPREMA PODLOGE

Podloga mora ispunjavati zahtjeve usporedivih nacionalnih standarda. Podloga mora biti čista i bez strukturnih nedostataka, čvrsta, suha i bez tvari koje mogu oštetiti prionjivost. Nakon mehaničke predobrade (npr. brušenje, usisavanje), pripremite podlogu s odgovarajućim temeljnim premazima i masama za izravnavanje Ceresit do točke kada je spremna za polaganje podnih obloga.

NANOŠENJE CERESIT L 240 D

Ravnomjerno nanesite ljepilo na podlogu nazubljenom lopaticom broj B1. Nanesite samo onoliko ljepila koliko se može prekriti podnom oblogom u raspoloživom vremenu obrade. Pričekajte oko 5 minuta, zatim gurnite linoleum u naneseni sloj ljepila. Zarolajte rubove rola/ploča linoleuma unazad tako da ne leže na površini, čime se oslobađa napetost materijala. 

VAŽNE NAPOMENE KOD UPOTREBE CERESIT L 240 D

Nemojte dopustiti da proizvod dospije u odvode ili bilo koji izvor vode. Ne smije propasti u zemlju/podzemne vode. Reciklirajte samo potpuno praznu ambalažu. Ostatke ljepila zbrinuti sukladno Zakonu o otpadu i zbrinuti kao opasni otpad. 

Povezani članci

 • Izravnavanje
  Izravnavanje
 • Priprema podloge i mjerenje vlažnosti
  Priprema podloge i mjerenje vlažnosti

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/podne-obloge/proizvod#/ceresit-cn-69/SAP_0201TAC013Z0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 69
  Samoizravnajuća masa za podove u debljini slojeva 2-10 mm na bazi cementa. Bez skupljanja, bez pukotina, samo unutarnja primjena, za suhe podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/podne-obloge/proizvod#/ceresit-dx/SAP_0201TAC014P6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT DX
  Cementna masa za izravnavanje slojeva 0,5 – 10 mm u jednom nanosu, idealna za ispravljanje neravnina. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/podne-obloge/proizvod#/ceresit-r-766/SAP_0201TNC015M1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT R 766
  Za upijajuće i neupijajuće podloge, osiguravajući prionjivost samorazlivnih masa ili sanacijskih mortova na podlogu.