CERESIT CT 174

Opis proizvoda

Završna silikatno-silikonska (Si-Si) žbuka.

Prednosti i značajke

  • sadrži BioProtect formulu koja sprečava nastanak algi, plijesni i mahovine
  • u 516 nijansi boja prema ton-karti Colours of Nature ®
  • pripremljena za trenutnu uporabu
  • paropropusna i vodoodbojna
  • otporna na različite vremenske uvjete
  • otporna na prljanje
  • UV otporna

Dodatne informacije

„Zaglađena“ struktura (granulacija: 1,5 ili 2,0 mm)

Ceresit CT 174 je tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu.

 

Ceresit CT 174 kombinira prednosti silikatne i silikonske žbuke. Ova žbuka je paropropusna, niske upojnosti i otporna na nečistoću. Ceresit CT 174 je tankoslojna dekorativna žbuka koja se ugrađuje na betonske i gipsane podloge, žbuke, ivericu i gipsane ploče sa vlaknima. Preporučujemo upotrebu ovog proizvoda za završni sloj u Ceresit Ceretherm sistemu prilikom postavljanja ploča od stiropora na vanjske zidove zgrada. Ne preporučuje se primjena tamnih tonova na većim površinama, već samo za arhitektonske detalje. Žbuka sadrži tvari koje ju štite od stvaranja algi i gljivica (nakon što se žbuka nanese na fasadu) kao i za vrijeme skladištenja.

 

Osnovni Tehnički Podaci:

Osnova: vodena disperzija kalij-silikata i sintetičko-silikatne smole s odabranim punilima na bazi dolomita, mramora i pigmenata

Specifična težina: približno 1,8 kg/dm3

Radna temperatura: od +5 °C do +25 °C

Otvoreno vrijeme: približno 15 minuta

Vodootporna: nakon približno 24 sata

 

Potrošnja:

CT 174 - granulacija 1,5 mm: približno 2,5 kg/m2
CT 174 - granulacija 2,0 mm: 3,4 - 3,7 kg/m2

Ceresit CT 174 rabiti pažljivo. Prije uporabe uvijek pročitati deklaraciju i podatke o pripravku.

 

IDH ŠIFRA: 1663139

ARTIKL: Ceresit CT 174

TEŽINA:  25 kg

PAKIRANJE:  24

 

IDH ŠIFRA: 1673169

ARTIKL: Ceresit CT 174

TEŽINA:  25 kg

PAKIRANJE:  24

Korak po korak

Sadržaj kante pažljivo promiješajte. Za prilagođavanje gustoće, prema potrebi dodajte malu količinu čiste vode i ponovo promiješajte. Ne koristite hrđave alate i kante. CT 174 nanosi se na podlogu čeličnim gleterom u ravnomjernom sloju debljine. Ovisno o načinu pokretanja gletera: kružno, vodoravno, okomito može se dobiti različita struktura žbuke.

Ne vlažite žbuku vodom!

Radove izvodite bez prekida. Ukoliko u proizvod dodajete vodu, istu količinu dodajte u sve kante. Ukoliko radove morate prekinuti, prekid izvršite pomoću krep trake. Traku uklonite nakon završne obrade, dok je materijal još svjež. Izvođenje radova nastavite uz upotrebu krep trake (postavite ju na rubove očvrsnulog materijala).
Alat i svježe mrlje operite čistom vodom. Nakon sušenja materijal se može odstraniti samo mehanički. Žbuku možete obnoviti jedino pomoću silikatne boje Ceresit CT 54 ili silikonskom bojom CT 48.