Skip to Content

CERESIT CT 190

 • Visoka otpornost na mehaničke utjecaje
 • Fleksibilan, ojačan i otporan
 • Visoka prionjivost na mineralne podloge i mineralnu vunu

Značajke i prednosti

Za pričvršćivanje ploča od mineralne vune kao i za nanošenje tankog armiranog sloja za toplinsku izolaciju zgrada u ETICS sustavima.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 190 namijenjen je za grijanje vanjskih zidova zgrada primjenom vanjskog toplinsko-izolacijskog kompozitnog sustava s fasadnim panelima od mineralne vune i lamelama. Dio je izolacijskog sustava CERESIT Ceretherm Wool (ETICS). Mort CT 190 koristi se za pričvršćivanje fasadnih ploča od mineralne vune i za nanošenje armaturnog zaštitnog sloja u izolaciji novoizgrađenih objekata, kao i starijih objekata koje je potrebno toplinski sanirati.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CT 190 PRIPREMA PODLOGE

Pričvršćivanje ploča od mineralne vune: CERESIT CT 190 ima dobru prionjivost na nosive, kompaktne, suhe i čiste podloge bez tvari koje smanjuju prionjivost zidnih površina, završnih slojeva i betona. Prije nanošenja potrebno je provjeriti prionjivost na postojeće završne slojeve i premaze u boji.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

NANOŠENJE CERESIT CT 190

CERESIT CT 190 uliti u vodu i miješati dok se ne dobije homogena masa bez grudica. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

VAŽNE NAPOMENE KOD UPOTREBE CERESIT CT 190

Ne nanositi armirani sloj na jako izolirane površine, a naneseni sloj zaštititi od kiše. Primjenu treba izvoditi u suhim uvjetima pri temperaturi podloge i okoline od +5°C do +25°C. Koža i oči moraju biti zaštićeni. U slučaju kontakta s očima, potrebno ih je isprati vodom i posavjetovati se s liječnikom opće prakse. 

Povezani članci

 • Ceretherm Popular
  Ceretherm Popular
 • Ceretherm Classic
  Ceretherm Classic
 • Ceretherm Premium
  Ceretherm Premium
 • Ceretherm Classic Wool
  Ceretherm Classic Wool
 • Ceretherm Express
  Ceretherm Express
 • Ceretherm Wool Premium
  Ceretherm Wool Premium
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/unutarnja-obrada/proizvod#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  pretpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-325/SAP_0201IJC014H2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 325
  CERESIT CT 325 - Mrežica za izradu armiranog sloja prilikom ugradnje Ceretherm fasadnih toplinsko - izolacijskih sustava. Mreža za ojačavanje armiranog sloja proizvodima CT 85, Thermo Universal, CT 80 ili CT 190. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 

Često postavljena pitanja