Skip to Content

CERESIT CR 100

 • Vodootporna, paropropusna
 • Djelomično elastična
 • Za izglađivanje, jačanje i zaštitu površine

Značajke i prednosti

Djelomično elastičan dvokomponentni hidroizolacijski i zaštitni sloj. Vodonepropusan je, paropropusan, nudi mogućnost punjenja pukotina.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CR 100 se koristi na horizontalnim i vertikalnim podlogama zgrada, konstrukcijskih elemenata i rezervoara zgrada, konstrukcijskih elemenata i rezervoara: za hidroizolaciju od pritiska vode, za unutrašnju hidroizolaciju monolitnih rezervoara za vodu, kao i rezervoara za pitku vodu i bazena sa dubinom vode ≤7,5 m, za naknadnu hidroizolaciju sa negativne strane. Zaštita betona - CR 100 je izuzetno pogodna za poboljšanje otpornosti betonskih podloga, čak i sa različitim kvalitetom i strukturom betona. CR 100 se može koristiti kao završni sloj na podlogama koje nisu izložene mehaničkom djelovanju.
Dostupna veličina pakiranja: 20kg, 25kg

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

Prije nanošenja CERESIT CR 100 potrebno je prethodno navlažiti podlogu, bez stvaranja spoja. Za unutrašnju ili vanjsku hidroizolaciju podloge zidova i temelja, npr. u slučaju prodora vlage sa stražnjih zidova i temelja, na primjer, u slučaju prodora vlage sa stražnje strane, potrebno je prethodno obraditi podloge sa silikonskom tečnošću CERESIT CO 8 Kada se hidroizolacija nanosi stranom minusa, podloga mora imati dovoljnu mehaničku čvrstoću.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

CERESIT CR 100 nanositi u dva sloja (mokro na mokro) do željene debljine. Nanositi kistom (poželjno širokim kistom za farbanje zidova) na vlažnu, ali ne mokru podlogu, dok se sljedeći slojevi mogu nanositi lopaticom ili četkom. Potrebno je nanijeti svježi sloj zaštititi ga od prebrzog sušenja i od direktne sunčeve svjetlosti. Drugi sloj nanijeti na stvrdnuti prvi sloj, koji je još uvijek vlažan, ali bez prosijavanja. Na isti način treba nanijeti i treći sloj - ako je potrebno. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Zaštitite hidroizolacijski sloj od oštećenja. Ne prekrivati gipsanim materijalima. U slučaju da je hidroizolacijska podloga obložena pločicama, potrebno je koristiti ljepilo za pločice s klasom kvaliteta najmanje C. Moguće je preći preko CERESIT CR 100 sloja nakon 3 dana; međutim, čak i nakon što se potpuno osuši, premaz ne smije biti direktno izložen visokim mehaničkim opterećenjima. 

Povezani članci

 • Hidroizolacija ispod pločica
  Hidroizolacija ispod pločica
 • Sustavi hidroizolacije za fasade i zidove
  Sustavi hidroizolacije za fasade i zidove
 • Krovište
  Krovište
 • Podrumi i beton
  Podrumi i beton

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/mortovi-i-aditivi/proizvod#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/hidroizolacijska-rjesenja/proizvod#/ceresit-cr-166/SAP_0201WJC014B9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 166
  Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd.