Skip to Content

CERESIT CR 166

2K elastična cementna hidroizolacijska masa

 • Vodootporan i fleksibilan
 • Otporan na vremenske uvjete i mraz
 • Prikladno za vrlo oštećene površine

Značajke i prednosti

Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd.

Karakteristike

Opis

"CERESIT® CR 166 je dvokomponentna, vlaknima ojačana, fleksibilna masa namijenjena hidroizolaciji i zaštiti od vlage na deformabilnim i nedeformabilnim podlogama - pogodna za unutarnju i vanjsku primjenu na zidovima, podovima i stropovima. Fleksibilnost CR 166 omogućuje premošćivanje pukotina širine ≥ 0,75mm - čak iu hladnim uvjetima Može se nanositi na balkone i terase, stalne i povremene mokre prostore, bazene te na zidove i podove kao hidroizolacijski sloj koji se koristi ispod obloga zalijepljenih ljepilom za pločice.
Dostupna veličina pakiranja: 16 kg, 32 kg.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

CERESIT CR 166 HIDROIZOLACIJA PRIPREMA PODLOGE

Uklonite prljavštinu, labave čestice i sve premaze boje i sredstva za odvajanje. Za mineralne građevne podloge, koje moraju biti ravne i upijajuće, preporučuje se čišćenje pjeskarenjem ili visokim pritiskom vode. Stabilne pukotine se povećavaju i ispunjavaju cementnim mortom CERESIT CX 5 EXPRESS ili alternativno epoksidnom smolom. Udubljenja i podloge nepravilnih oblika izravnavaju se cementnim mortom.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA HIDROIZOLACIONE MASE CERESIT CR 166

Materijal se mora miješati dok se ne dobije homogena smjesa bez grudica. Pričekajte oko 5 minuta i ponovno kratko promiješajte materijal. U slučaju prskanja, mort treba nanositi u jednom sloju do željene debljine. Ovisno o vrsti agregata, atmosferskim uvjetima i vrsti mortne podloge, vodu možete dodati ne više od 2 litre za set od 32 kg ili 1 litru za kantu od 16 kg. Nakon prskanja, podlogu je potrebno zagladiti lopaticom, vodeći računa o otvorenom vremenu. Kod ručnog nanošenja prvi sloj CERESIT CR 166 uvijek se nanosi kistom u obilnim količinama (po mogućnosti širokom zidnom četkom) na vlažnu, ali ne mokru podlogu, a sljedeći slojevi se mogu nanositi lopaticom ili valjkom. . Drugi sloj se nanosi na mat mokri i stvrdnuti prvi sloj nakon cca. 90-120 minuta u prosječnim uvjetima. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

VAŽNE NAPOMENE KOD UPOTREBE HIDROIZOLACIJE CERESIT CR 166

Uvijek se pridržavajte svih općeprihvaćenih pravila hidroizolacijske tehnologije kao i važećih nacionalnih standarda. Smjesu treba potrošiti u roku od 60 minuta. Ako tijekom tog vremena materijal postane tvrđi, preporuča se povremeno miješanje. Nemojte dodavati dodatnu vodu ili tekućinu. Ako nanosite valjkom, koristite strukturni najlonski valjak za nanošenje debelih materijala. 

Povezani članci

 • Hidroizolacija ispod pločica
  Hidroizolacija ispod pločica
 • Sustavi hidroizolacije za fasade i zidove
  Sustavi hidroizolacije za fasade i zidove
 • Krovište
  Krovište
 • Podrumi i beton
  Podrumi i beton

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/mortovi-i-aditivi/proizvod#/ceresit-cx-5/SAP_0201VBC014O4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CX 5
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/hidroizolacijska-rjesenja/proizvod#/ceresit-cr-100/SAP_0201WHC014B8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 100
  Djelomično elastičan dvokomponentni hidroizolacijski i zaštitni sloj. Vodonepropusan je, paropropusan, nudi mogućnost punjenja pukotina. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/hidroizolacijska-rjesenja/proizvod#/ceresit-cr-90/SAP_0201WHC014C8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 90
  Hidroizolacijska masa na bazi cementa. Koristi se za hidroizolaciju i lijepljenje neobrađenih mineralnih podloga. Ceresit CR 90 nudi trostruku svrhu - stvara nepropusni sloj na površini podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Ljepilo koje osigurava fleksibilan ljepljiv spoj i izbjegava unutarnji lom na kritičnim podlogama. Prikladno za korištenje na grijanim glazurama, balkonima, terasama i fasadama, posebno na betonske podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima.