Skip to Content

CERESIT CM 9

STANDARD

 • Za debljine od 5 do 15 mm
 • Za upijajuće keramičke pločice
 • Jednostavna obrada

Značajke i prednosti

Standardno cementno ljepilo za unutarnje keramičke i terakota pločice. Tankoslojno ljepilo za keramičke obloge.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CM 9 je standardno cementno ljepilo za pločice za polaganje keramičkih pločica i ploča s profiliranom podlogom u unutarnjim prostorima. CM 9 se može nanositi na kompaktne, čvrste i nosive podloge bez sredstava za smanjenje prionjivosti (masnoće, prašina, bitumenski premazi, ostaci crne izolacije, obojeni premazi i sl.). Preporučuje se za keramičke, glazirane, terakota i porculanske pločice.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE ZA PRIMJENU CERESIT CM 9

Prije nanošenja CERESIT CM 9 potrebno je osigurati pravilnu pripremu podloge. Podloga ne smije biti mokra, a cementni i betonski estrisi moraju biti potpuno stvrdnuti prije nanošenja. Sve postojeće nečistoće, ostatke i premaze potrebno je mehanički ukloniti. Površinske neravnine do 5 mm moguće je popuniti prethodni dan ljepilom za pločice CM 9.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MIJEŠANJE CERESIT CM 9

CERESIT CM 9 (vreća od 25 kg) pomiješajte sa 6 L vode laganim okretajima dok ne dobijete homogenu masu bez grudica. Ostavite 2 minute i zatim ponovno promiješajte. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

PRIMJENA CERESIT CM 9

CERESIT CM 9 na podlogu se nanosi lopaticom s odgovarajućim nazubljenjem, veličina zuba lopatice ovisi o veličini pločice. Ljepilo mora prekriti najmanje 65% stražnje strane pločice. Pločice se polažu samo tijekom otvorenog vremena ljepila i pazimo na istu širinu fuge ovisno o veličini pločica i uvjetima izloženosti. 

Povezani članci

 • Kupaonski sustav
  Kupaonski sustav
 • Polaganje pločica na podno grijanje
  Polaganje pločica na podno grijanje
 • Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
  Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
 • Polaganje pločica na otvorenom
  Polaganje pločica na otvorenom
 • Komercijalne i industrijske primjene
  Komercijalne i industrijske primjene
 • Pločice na specijalnim podlogama
  Pločice na specijalnim podlogama
 • Brzi sistem za komercijalne primjene
  Brzi sistem za komercijalne primjene
 • Postavljanje pločica velikog formata

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/podne-obloge/proizvod#/ceresit-cn-94/SAP_0201TNC014A4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CN 94
  Snažan specijalni pretpremaz za pouzdano vezivanje ljepila ili mase za izravnavanje podova na keramičkim, kamenim i kritičnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodonepropusna, fleksibilna masa za fugiranje sa Silica Active tehnologijom za fuge do 8 mm širine. Idealna za keramičke pločice. Masa ima posebnu Microprotect TrioProtect formulu. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/konstrukcijsko-brtvljenje/proizvod#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Sanitarni silikon koji se koristi za brtvljenje svih rubnih spojeva na zidovima i podnim površinama, te za rubne spojeve sanitarija i opreme u kopaonicama i kuhinjama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/unutarnja-obrada/proizvod#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo.