Kako izravnati podove

Poznavanje tehnika izravnavanja podova pomoći će vam pretvoriti nagnute, neravne ili grube površine u sigurne, lijepe i čvrste.

Izlijevanje mase za izravnavanje na pod

Zašto naučiti kako izravnati podove?

Niveliranje poda je obavezno. Zbog toga su površine sigurnije i izgledaju bolje, izravnavanjem se olakšava pravilno i ravnomjerno nanošenje dodatnih slojeva i izbjegavaju strukturna oštećenja.

Nanošenje mase za izravnavanje na pod

Izravnavanje neravnih podova odgovarajućim proizvodom

Kako koristiti samonivelirajuće estrihe za izravnavanje podova

  1. Pripremite materijale. Posavjetujte se s tehničkim listom za detalje o koracima pripreme i alatima potrebnim za pripremu podloge. Za miješanje i nanošenje samonivelirajućeg estriha potrebne su vam rukavice i zaštitne naočale, kanta, čista voda, mikser, široki gleter s tankim zupcima i šiljasti valjak.
  2. Zaštitite se. Tijekom uporabe, čestice materijala mogu se raspršiti u zraku. Preporučljivo je nositi rukavice i zaštitne naočale.
  3. Pripremite bazu. Sve podloge moraju biti čvrste i bez pukotina, čiste, suhe i ljepljive. Provjerite tehnički list za tražene standarde, maksimalnu preostalu vlagu, mjere za sprječavanje prodiranja vlage, mehaničku obradu i korištenje odgovarajućeg temeljnog premaza.
  4. Izmiješajte samonivelirajući sloj. Pomiješajte proizvod s čistom vodom. Za odgovarajući omjer pogledajte tehnički list. Miješajte dok više nema grudica.
  5. Primjena. Po potrebi ulijte masu za izravnavanje i zagladite je nazubljenom lopaticom. Pređite preko cijele mase valjkom sa šiljcima kako biste oslobodili zarobljeni zrak.
  6. Sušenje. Pustite da se proizvod osuši u skladu s vremenom navedenim u tehničkom listu prije ugradnje dodatnih materijala.
  7. Uklanjanje/odlaganje. Proizvod ne smije prodrijeti u tlo niti u vodovodne/kanalizacijske sustave. Stvrdnuti proizvod je industrijski otpad, a nenamjenski proizvod smatra se opasnim otpadom.