Skip to Content

Tehnička rješenja

Temeljni premaz za zidove

Spremni za uspjeh

Zidni Premaz, Superjunak Ispod Obloga

Zidni temeljni premazi, također poznati kao prajmeri, bitne su komponente u mnogim građevinskim projektima. Čitajte dalje kako biste saznali zašto su ovi premazi prerušeni superheroji.

Nanošenje prajmera četkom
Nanošenje prajmera četkom

Čemu Služe Temeljni Premazi Za Zidove?

Temeljni premazi za zidove pomažu u pravilnoj pripremi podloga, smanjuju upijanje i poboljšavaju prianjanje. Zidovi na koje je nanesen premaz imaju odgovarajuću strukturu i sastav površine.

Kako Koristiti Temeljne Premaze Za Zidove

Nanošenje temeljnog premaza jedan je od najlakših koraka u vašem projektu. Potreban vam je odgovarajući alat (premaz ,valjak/kist, kanta i mješač), zaštitna oprema (zaštitne naočale i rukavice) i malo strpljenja.

 1. Zaštitite se. Stavite rukavice i zaštitne naočale i radite u dobro prozračenom prostoru.
 2. Pripremite podlogu. Podloga mora biti suha, čista i nosiva. Prema vrsti premaza, postoje oni koje se koriste na upojnim pologama, te oni koji se koriste na neupojnim podlogama. Više podatka o vrsti premaza pročitajte u tehničkom listu odabranog proizvoda. 
 3. Promiješajte temeljni premaz. Protresite posudu ili promiješajte proizvod.
 4. Prema potrebi razrijedite temeljni premaz u posudi za miješanje. Razrjeđivanje je potrebno ako premaz nanosite na jako upijajuće podloge. Tehnički list proizvoda sadrži informacije o odgovarajućim omjerima razrjeđivanja i je li podloga prikladna za razrjeđivanje i nanošenje sljedećih nerazrijeđenih slojeva.
 5. Nanesite temeljni premaz. Za ravnomjerno nanošenje proizvoda koristite valjak ili kist. Ovisno o projektu, možda će biti potrebno raditi u nekoliko faza. Neki temeljni premazi, poput CT 17 PROFI, tokom nanošenja malo mijenjaju boju podloge, što omogućuje preciznije nanošenje premaza. 
 6. Ostavite temeljni premaz da se osuši. Pročitajte tehnički list proizvoda za informacije o tome koliko dugo traje ovaj proces i možete li početi raditi drugi posao.
 7. Je li dovoljno? Ako je podloga još uvijek jako upojna i nakon što se temeljni premaz osuši, nanesite još jedan sloj.
 8. Čišćenje. Alat i svježe mrlje operite čistom vodom.

You need to accept cookies to play this video

Saznajte zašto je potreban temeljni premaz CT 17!

Odabir Pravog Temeljnog Premaza Za Zid

Prilikom odabira temeljnog premaza uzmite u obzir materijal, poroznost i mjesto gdje se nalazi podloga (unutra ili vani). Neki temeljni premazi za vanjske zidove imaju izvrsnu učinkovitost na betonu i drugim podlogama. Za unutarnje projekte odaberite odgovarajući temeljni premaz.

Prije bojanja, postavljanja pločica ili tapeta, nanijeti temeljni premaz na zidove. Za različite projekte odaberite univerzalni proizvod kao što je CT 17. Može se koristiti za unutarnju i vanjsku upotrebu. Podloge premazane ovim premazom su manje upojne, a može se koristiti na žbukama, gispanim pločama, betonu, estrihu i sličnim upojnim podlogama.

CT 17 PROFI je temeljni premaz duboke penetracije za sve upijajuće podloge i prikladan je za polaganje pločica i drugih slojeva kao što su toplinska izolacija, podovi i sl.

You need to accept cookies to play this video

U ovom videu otkrijte prednosti temeljnog premaza CT 17!

NANOSITE ZIDNE ILI PODNE OBLOGE U PROSTORIJAMA KOJE IMAJU VISOK POSTOTAK VLAGE? KORISTITE TEMELJNI PREMAZ KOJI BLOKIRA MRLJE, SPRJEČAVA LJUŠTENJE I PLIJESAN TE IZBJEGAVA MJEHURANJE NA VANJSKIM ZIDOVIMA.

Povezani Proizvodi

 • Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

  Odabir prave fasadne perive boje uštedjet će vam vrijeme i izbjeći daljnje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim svojstvima i kako koristiti silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne boje za obnovu oštećene žbuke. 

 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju

  Sanitarni silikon 

 • Izlivanje samonivelišuće mase
  Kako izravnati podove

  Poznavanje tehnika izravnavanja podova pomoći će vam pretvoriti nagnute, neravne ili grube površine u sigurne, lijepe i čvrste. 

 • Lijepljenje pločica - Priprema i postavljanje
  Lijepljenje pločica - Priprema i postavljanje

  Postavljanje pločica u kupaonici 

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Kupatilo obloženo mozaikom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom

  Epoksidni kit izbor je stručnjaka za premaze. Saznajte više o prednostima proizvoda i kako ga primijeniti za profesionalne, dugoročne rezultate. 

Imate Pitanja?

Rado ćemo vam pomoći oko bilo kakvih pitanja o našim proizvodima te vam pomoći oko pravih rješenja za vaš projekt.