Ceresit boja za fasadu: Periva zaštitna boja

Odabir prave fasadne perive boje uštedjet će vam vrijeme i izbjeći daljnje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim svojstvima i kako koristiti silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne boje za obnovu oštećene žbuke.

Nanošenje dekorativne žbuke u svrhu fasadne izolacije

Osnovna zaštita: Paropropusna boja za fasadu

Pri odabiru dugotrajne fasadne boje prioritet treba biti zaštita. Iako fasadna boja tehnički nije vodoodbojna, najkvalitetnije boje su otporne na vremenske uvjete. Odaberite takvu boju kako biste izbjegli moguće rizike, uključujući:

  • Oštećenje od vlage koje može utjecati na unutarnju izolaciju i zidove zahtijeva značajne popravke.
  • Pucanje zidova. Plijesan i mahovina mogu prerasti u pukotine.
  • Soljenje - mokre bijele mrlje vidljive na vanjskim zidovima. Iako sam po sebi nije problem, ostavlja mrlje i može se uvući u unutarnje zidove.

Korištenje visokokvalitetnih fasadnih boja još je važnije ako zgrada mora izdržati jače kišne uvjete. Odaberite pravu boju fasade kako biste zaštitili zgradu i spriječili estetska ili čak strukturna oštećenja.

Dekorativna žbuka na fasadi kuće

Izbor najbolje fasadne perive boje za ETICS sustav

Za zaštitu koja traje, potražite hidrofobne, paropropusne farbe (vlaga stvara kapi i klizi sa farbe). Silikonska fasadna boja CT 48, sa samočistivom i otpornom bojom, godinama će izgledati svježe. Ne morate da brinete o promjeni boje ili ponovnom nanošenju.

Za dugotrajnu zaštitu potražite hidrofobne, paropropusne boje (vlaga kapa i klizi s boje). Silikonska fasadna boja CT 48, samočistive i postojane boje, godinama će izgledati svježe. Ne morate brinuti o promjeni boje ili ponovnom nanošenju.

Akrilne boje kao što je CT 49 jednako su otporne i pružaju izvrsnu zaštitu za žbuke i druge mineralne podloge, uključujući fasade i Ceresit ETICS sustav.

Izuzetno izdržljiva boja posebno je formulirana da traje još dulje. Mikroporozna struktura osigurava prirodno uklanjanje vode i prljavštine, jamčeći čistu, svježu fasadu i trajnu zaštitu.

Završni premazi CT 48 - vrlo postojane fasadne boje - osigurat će dugi niz godina.