Skip to Content

Tehnička rješenja

Kako izravnati podove

Poznavanje tehnika izravnavanja podova pomoći će vam pretvoriti nagnute, neravne ili grube površine u sigurne, lijepe i čvrste. 

Kako Izravnati Podove

Poznavanje tehnika izravnavanja podova pomoći će vam pretvoriti nagnute, neravne ili grube površine u sigurne, lijepe i čvrste.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Izlijevanje mase za izravnavanje na pod

Zašto Naučiti Kako Izravnati Podove?

Niveliranje poda je obavezno. Zbog toga su površine sigurnije i izgledaju bolje, izravnavanjem se olakšava pravilno i ravnomjerno nanošenje dodatnih slojeva i izbjegavaju strukturna oštećenja.

Floor leveling compound evenly applied on surface
Nanošenje mase za izravnavanje na pod

Izravnavanje Neravnih Podova Odgovarajućim Proizvodom

Kako Koristiti Samonivelirajuće Estrihe Za Izravnavanje Podova

 1. Pripremite materijale. Posavjetujte se s tehničkim listom za detalje o koracima pripreme i alatima potrebnim za pripremu podloge. Za miješanje i nanošenje samonivelirajućeg estriha potrebne su vam rukavice i zaštitne naočale, kanta, čista voda, mikser, široki gleter s tankim zupcima i šiljasti valjak.
 2. Zaštitite se. Tijekom uporabe, čestice materijala mogu se raspršiti u zraku. Preporučljivo je nositi rukavice i zaštitne naočale.
 3. Pripremite bazu. Sve podloge moraju biti čvrste i bez pukotina, čiste, suhe i ljepljive. Provjerite tehnički list za tražene standarde, maksimalnu preostalu vlagu, mjere za sprječavanje prodiranja vlage, mehaničku obradu i korištenje odgovarajućeg temeljnog premaza.
 4. Izmiješajte samonivelirajući sloj. Pomiješajte proizvod s čistom vodom. Za odgovarajući omjer pogledajte tehnički list. Miješajte dok više nema grudica.
 5. Primjena. Po potrebi ulijte masu za izravnavanje i zagladite je nazubljenom lopaticom. Pređite preko cijele mase valjkom sa šiljcima kako biste oslobodili zarobljeni zrak.
 6. Sušenje. Pustite da se proizvod osuši u skladu s vremenom navedenim u tehničkom listu prije ugradnje dodatnih materijala.
 7. Uklanjanje/odlaganje. Proizvod ne smije prodrijeti u tlo niti u vodovodne/kanalizacijske sustave. Stvrdnuti proizvod je industrijski otpad, a nenamjenski proizvod smatra se opasnim otpadom.

Povezani Proizvodi

 • Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom
  Vodootporna fasadna boja: premaz u boji sa trajnom zaštitom

  Odabir prave fasadne perive boje uštedjet će vam vrijeme i izbjeći daljnje probleme. Čitajte dalje za detaljne informacije o zaštitnim svojstvima i kako koristiti silikonske, silikatne, akrilne ili elastomerne boje za obnovu oštećene žbuke. 

 • Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju
  Silikon za kadu, tuš kabinu i kuhinju

  Sanitarni silikon 

 • Nanošenje prajmera četkom
  Temeljni premaz za zidove
 • Lijepljenje pločica - Priprema i postavljanje
  Lijepljenje pločica - Priprema i postavljanje

  Postavljanje pločica u kupaonici 

 • Hidroizolacija kupatila
  Hidroizolacija kupatila
 • Kupatilo obloženo mozaikom
  Postavljanje pločica sa epoksidnom fugom

  Epoksidni kit izbor je stručnjaka za premaze. Saznajte više o prednostima proizvoda i kako ga primijeniti za profesionalne, dugoročne rezultate. 

Imate Pitanja?

Rado ćemo vam pomoći oko bilo kakvih pitanja o našim proizvodima te vam pomoći oko pravih rješenja za vaš projekt.