Skip to Content

CERESIT CT 60

 • Glatka akrilna završna žbuka
 • 211 nijansi boja
 • Paropropusna, vodonepropusna

Značajke i prednosti

Služi kao tankoslojna završna žbuka na betonskim podlogama, klasičnim žbukama, gips podlogama i pločama, ivericama, gips-kartonu i drugdje.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CT 60 se koristi za izradu tankoslojnih žbuka na betonskim podlogama, tradicionalnim žbukama, gipsanim podlogama i ivericama, gips kartonima. CT 60 se može koristiti u okviru složenog sustava zagrevanja zidova spoljašnjih zgrada CERESIT Ceretherm ETICS uz primenu EPS ploča. Gips CT 60 je zaštićen od bioloških paraliza, npr. gljivice, plijesan i alge.
Dostupna veličina pakiranja: 25 kg.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

CERESIT CT 60 se može nanositi na glatke, nosive, suhe i čiste podloge bez masnoća, bitumena, prašine i drugih tvari koje smanjuju prianjanje. Neravne i oštećene podloge prvo treba zagladiti i popraviti. Postojeću prljavštinu, slojeve niske čvrstoće, kao i elastične, krečne i ljepljive premaze treba ukloniti. CT 60 se može nanositi kada je temeljna boja CT 16 potpuno suha.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

CERESIT CT 60 treba ravnomjerno nanijeti na podlogu u debljini zrna pomoću čeličnog dugačkog plovka koji se drži pod uglom. Zatim mu treba dati homogenu strukturu sa okruglim pokretima pomoću plastičnog dugog plovka koji se ravno drži kako bi se postigao izgled gusto raspoređene strukture zrna agregata. Rad treba obaviti na jednoj površini bez prekida, zadržavajući istu konzistenciju proizvoda. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

NAPOMENA

Nanošenje treba izvoditi na temperaturi okoline i podloge u rasponu od +5 °C do +25 °C i vlažnosti ispod 80%. Ovaj proizvod se ne smije miješati s drugim žbukama, pigmentima, smolama i vezivnim sredstvima. Prostorije u kojima je materijal primijenjen treba provjetriti. U slučaju kontakta sa očima, treba ih isprati vodom i konsultovati lekara opšte prakse. 

Povezani članci

 • Ceretherm Popular
  Ceretherm Popular
 • Ceretherm Classic
  Ceretherm Classic
 • Ceretherm Premium
  Ceretherm Premium
 • Ceretherm Classic Wool
  Ceretherm Classic Wool
 • Ceretherm Express
  Ceretherm Express
 • Ceretherm Wool Premium
  Ceretherm Wool Premium
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  pretpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-thermo-universal/SAP_0201IAC015R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT THERMO UNIVERSAL
  CERESIT Thermo Universal - Ljepilo za EPS i XPS ploče i izradu armiranog sloja. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-80/SAP_0201IAC014M1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 80
  Za pričvršćivanje ekspandiranog polistirena, XPS-a i ploča od mineralne vune te za nanošenje tankog armiranog sloja za toplinsku izolaciju zgrada pomoću ETICS-a. 

Često postavljena pitanja