Skip to Content

CERESIT CL 152

BRTVENA TRAKA

 • Vodootporna brtvena traka
 • Fleksibilno i trajno brtvljenje
 • Za brtvljenje rubova i uglova

Značajke i prednosti

Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CL 152 je brtvena, vodootporna traka pogodna za dilatacijske i deformirane spojeve između keramičkih pločica. CL 152 se preporučuje za upotrebu u zatvorenom i na otvorenom u vlažnim prostorima. Otporna je na napetost i hemikalije, jednostavna za upotrebu i super fleksibilna. Koristi se za primjenu u kuhinjama, balkonima i terasama.
Dostupne veličine: 120 mm x 5 m, 120 mm x 10 m, 120 mm x 50 m.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

Podloga mora biti čvrsta, suha, čista i bez supstanci koje mogu ometati prianjanje. Nekoliko izoliranih pukotina u košuljici ne stvaraju problem sve dok su rubovi pukotine ravni. Prije nanošenja CL 152 membrane, prodore cijevi, kao i zidne i podne veze (slivnici itd.) treba hidroizolirati montažnim komponentama CERESIT sustava.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA

Traka CL 152 postavlja se između slojeva materijala za brtvljenje. Nanesite prvi sloj CL 51 i u njega utisnite traku CL 152 te je premažite drugim slojem CL 51. U slučaju brtvljenja dilatacijskih fuga, traka se mora utisnuti u fugu i napraviti šupljinu kako bi se osigurala mogućnost deformacije. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

RUKOVANJE NAKON PRIMJENE CERESIT CL 152

Nakon ugradnje membrane na zidne površine, keramičke pločice i ploče se mogu postaviti direktno bez čekanja ili dodatnog premaza. 

Povezani članci

 • Kupaonski sustav
  Kupaonski sustav
 • Polaganje pločica na podno grijanje
  Polaganje pločica na podno grijanje
 • Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
  Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
 • Polaganje pločica na otvorenom
  Polaganje pločica na otvorenom
 • Komercijalne i industrijske primjene
  Komercijalne i industrijske primjene
 • Pločice na specijalnim podlogama
  Pločice na specijalnim podlogama
 • Brzi sistem za komercijalne primjene
  Brzi sistem za komercijalne primjene
 • Postavljanje pločica velikog formata

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/hidroizolacijska-rjesenja/proizvod#/ceresit-cr-166/SAP_0201WJC014B9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 166
  Dvokomponentna fleksibilna masa za hidroizoliranje mineralnih površina. Koristi se u unutranjim i vanjskim prostorima, npr. za balkone, terase, vlažne prostore, podrume, čistionice, septičke jame itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Ljepilo pogodno za polaganje keramičkih podnih obloga na površinama podnog grijanja. Pogodno za kuhinje, kupaonice, balkone, terase i vrtne bazene. Može se koristiti na upojnim i neupojnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/hidroizolacijska-rjesenja/proizvod#/ceresit-cr-65/SAP_0201WHC014C3/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CR 65
  Jednokomponentna cementna hidroizolacija, prikladna za unutarnju primjenu na monolitnim vodenim spremnicima i tankovima pitke vode, do dubine 5 metera.