Skip to Content

CERESIT CT 83

 • Visoka prionjivost na mineralne podloge i EPS ploče
 • Vrlo dobri radni parametri
 • Otporan na vremenske uvjete

Značajke i prednosti

Ljepilo za lijepljenje ploča od ekspandiranog polistirena (EPS) za toplinsku izolaciju zgrada u ETICS sustavima.

Karakteristike

Opis

Cementno ljepilo CERESIT® CT 83 namijenjeno je za nanošenje EPS ploča unutar CERESIT ETICS-a s CERESIT Ceretherm light wet postupkom. Ljepilo CT 83 koristi se za nanošenje na objekte novogradnje kao i objekte koji će se toplinski sanirati. Primijenjene ploče zahtijevaju dodatno učvršćivanje mehaničkim sidrima. Za nanošenje armiranog sloja na EPS ploče potrebno je koristiti ljepilo CERESIT CT 85 ili CT 100.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE ZA PRIMJENU CERESIT CT 83

CERESIT CT 83 ima vrlo dobru prionjivost na čvrste i nosive podloge, kao što su zidane, gipsane i cementne podloge bez masti, bitumena, prašine i drugih tvari koje smanjuju prionjivost. Prije nanošenja potrebno je provjeriti prionjivost na postojeće završne slojeve i premaze u boji. Sva površinska onečišćenja i druge tvari koje smanjuju prionjivost, premazi boja za zaštitu od pare i premazi s niskom prionjivošću na podlogu moraju se u potpunosti ukloniti.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

PRIMJENA CERESIT CT 83

CERESIT CT 83 dodati u prije odmjerenu količinu vode i miješati mikserom na niskoj brzini dok se ne dobije homogena masa. Pripremljeno ljepilo nanosi se lopaticom na rubove ploča. Zatim ploču treba odmah pritisnuti na zid. Kada se CT 83 osuši (nakon cca 3 dana), sve neravnine na pločama se izbruse brusnim papirom, a zatim se ploče dodatno učvrste mehaničkim sidrima. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

VAŽNE NAPOMENE KOD UPOTREBE CERESIT CT 83

Ljepilo CERESIT CT 83 s udjelom cementa i vapna izaziva alkalnu reakciju kada se pomiješa s vodom. Koža i oči moraju biti zaštićeni. U slučaju kontakta s očima, potrebno ih je isprati vodom i posavjetovati se s liječnikom opće prakse. 

Povezani članci

 • Ceretherm Popular
  Ceretherm Popular
 • Ceretherm Classic
  Ceretherm Classic
 • Ceretherm Premium
  Ceretherm Premium
 • Ceretherm Classic Wool
  Ceretherm Classic Wool
 • Ceretherm Express
  Ceretherm Express
 • Ceretherm Wool Premium
  Ceretherm Wool Premium
 • Ceretherm Impactum
  Ceretherm Impactum

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-85/SAP_0201IAC014M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 85
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-174/SAP_0201IDC014F2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 174
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gips podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Paropropusna, niske upojnosti i otporna na prljavštinu. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-16/SAP_0201IGC014E8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 16
  pretpremaz za pripremu podloge prije nanošenja žbuke na bazi sintetičkih smola. Primjenjuje se u unutarnjim i vanjskim prostorima. Može se upotrebljavati na svim mineralnim podlogama kao što su beton, vlaknasti cement, žbuka itd. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/fasadna-rjesenja/proizvod#/ceresit-ct-74/SAP_0201IDC014L4/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 74
  Tankoslojna dekorativna žbuka za primjenu na betonskim i gipsanim podlogama, ivericama, klasičnim žbukama, vlaknastim gips pločama i drugdje. Posebno je prikladna za građevine kod kojih je potrebna visoka paropropusnost. 

Često postavljena pitanja