Skip to Content

CERESIT CL 50

SUPER EXPRESS 2-K

 • Pogodna za bazene, terase, balkone, kupaonice, javne tuševe, kuhinje
 • Otporna na udarce i vibracije
 • Prozirna, za nevidljive spojeve

Značajke i prednosti

Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CL 50 je fleksibilno dvokomponentno alternativno brtveno sredstvo za hidroizolaciju kupaona, bazena, terasa, balkona itd. u kombinaciji sa vodootpornim fleksibilnim proizvodima za brtvljenje, npr. CL 152, CL 82 - CL 87 ispod keramičkih pločica. Sa svojstvima premošćavanja pukotina. Pogodno za unutrašnju i vanjsku primjenu. Vodootporan prema EN14891 CM02 (-20°C)
Dostupno pakiranje: 12,5 kg.

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 1

PRIPREMA PODLOGE

Površine moraju biti suhe, čvrste, zdrave i bez ulja, prašine, prljavštine ili drugih prepreka za prianjanje. Podloge od kalcijum sulfata (vlaga ≤ 0,5%) treba mehanički izbrusiti i poprašiti. Gipsane ploče moraju biti pripremljene prema preporukama njihovih proizvođača.

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 2

MIJEŠANJE CERESIT CL 50

CERESIT CL 50 se sastoji od 2 komponente: praha (2 vreće od 3,75 kg) i tekuće komponente (kanta od 5l). Prvo sipajte tekućinu u drugu kantu, zatim dodajte prašak u pravom omjeru miješanja i miješajte lagano miješalicom dok smjesa ne bude potpuno bez grudica. Nakon vremena sazrijevanja od 5 minuta, još jednom promiješajte smjesu kako bi se postigla konzistencija koja se može razmazati. 

CERESIT Tiling CE60 LP Instructions Illustration Step 3

PRIMJENA

Potrebno je nanijeti dva brtvena sloja sa debljinom suhog sloja od najmanje 0 mm. Prvi sloj treba nanijeti četkom. Drugi sloj treba nanijeti unakrsno na prvi. Debljina jednog sloja CERESIT CL 50 ne smije prelaziti 1 mm. 

Povezani članci

 • Kupaonski sustav
  Kupaonski sustav
 • Polaganje pločica na podno grijanje
  Polaganje pločica na podno grijanje
 • Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
  Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
 • Polaganje pločica na otvorenom
  Polaganje pločica na otvorenom
 • Komercijalne i industrijske primjene
  Komercijalne i industrijske primjene
 • Pločice na specijalnim podlogama
  Pločice na specijalnim podlogama
 • Brzi sistem za komercijalne primjene
  Brzi sistem za komercijalne primjene
 • Postavljanje pločica velikog formata

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-17/SAP_0201SBC013W2/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 17
  Ljepilo pogodno za polaganje keramičkih podnih obloga na površinama podnog grijanja. Pogodno za kuhinje, kupaonice, balkone, terase i vrtne bazene. Može se koristiti na upojnim i neupojnim podlogama. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cm-16/SAP_0201SBC013T8/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CM 16
  Ljepilo koje osigurava fleksibilan ljepljiv spoj i izbjegava unutarnji lom na kritičnim podlogama. Prikladno za korištenje na grijanim glazurama, balkonima, terasama i fasadama, posebno na betonske podloge. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-69/SAP_0201SMC013R5/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 69
  Troslojna folija za premošćivanje pukotina za hidroizolaciju i razdjelnu membranu, pogodna za trajno vlažne prostorije. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ce-43/SAP_0201SGC013N1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 43
  Vodootporna masa za fugiranje za fuge širine do 20 mm s povećanom kemijskom otpornošću. Idealna za fugiranje keramike na balkonima, terasama i grijanim podovima.