Skip to Content

CERESIT CM 12 PLUS

 • Elastično ljepilo plastične konzistencije
 • Prikladno za vlažne prostore
 • Za upotrebu kod podnog grijanja

Značajke i prednosti

Elastično ljepilo za pločice za unutarnje i vanjsko polaganje gres pločica, pogodno za podno grijanje.

Karakteristike

Opis

CERESIT® CM 12 PLUS je fleksibilno ljepilo za pločice namijenjeno za polaganje porculanskih pločica i ostalih keramičkih, cementnih i pločica od prirodnog kamena (colorfast) u unutarnjim i vanjskim prostorima. Ljepilo CM 12 PLUS može se koristiti u vlažnim prostorijama i u prostorijama s podnim grijanjem. Ljepilo za pločice CM 12 PLUS nanosi se na ravne, nosive i kompaktne podloge, bez ikakvih tvari koje smanjuju prionjivost (masnoća, bitumen, prašina).

Dokumenti i preuzimanja

Kako koristiti

PRIPREMA PODLOGE ZA PRIMJENU CERESIT CM 12 PLUS

Prije nanošenja CERESIT CM 12 PLUS pripremiti podlogu koja ne smije biti mokra. Sve postojeće nečistoće, mrvičaste čestice i naslage boje niske čvrstoće moraju se mehanički ukloniti. Upojne podloge premažite CT 17 i ostavite da se suše najmanje 2 sata. Površinske neravnine do 5 mm mogu se ispuniti prethodni dan sa CM 12 PLUS.

PRIPREMA CERESIT CM 12 PLUS

Sadržaj pakiranja CERESIT CM 12 PLUS uspite u točno odmjerenu količinu čiste vode (sukladno tehničkim podacima) i miješajte mikserom na niskoj brzini dok ne nastane homogena smjesa bez grudica. Ostavite 5 minuta i zatim ponovno promiješajte smjesu. Po potrebi dodajte malo vode i ponovno promiješajte. 

PRIMJENA CERESIT CM 12 PLUS

Ljepilo CERESIT CM 12 PLUS nanosi se na podlogu nazubljenom lopaticom. Za polaganje unutarnjih zidova, pokrivenost ljepila na stražnjoj strani pločica mora biti najmanje 65%. Kada su pločice izložene trajnoj vlazi i smrzavanju koristimo kombiniranu metodu nanošenja ljepila na poleđinu pločica i na podlogu. Pločice se moraju polagati u otvorenom vremenu ljepila CM 12 PLUS. 

Povezani članci

 • Kupaonski sustav
  Kupaonski sustav
 • Polaganje pločica na podno grijanje
  Polaganje pločica na podno grijanje
 • Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
  Prirodni kamen i mramor u unutarnjim prostorima
 • Polaganje pločica na otvorenom
  Polaganje pločica na otvorenom
 • Komercijalne i industrijske primjene
  Komercijalne i industrijske primjene
 • Pločice na specijalnim podlogama
  Pločice na specijalnim podlogama
 • Brzi sistem za komercijalne primjene
  Brzi sistem za komercijalne primjene
 • Postavljanje pločica velikog formata

Povezani proizvodi

 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-50/SAP_0201SLC013Q9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 50
  Koristi se za hidroizolaciju prije polaganja keramičkih pločica ili pločica od prirodnog kamena. Prikladno za unutarnju i vanjsku primjenu. Preporuča se za područja koja su trajno ili povremeno izložena vlazi/vodi. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-152/SAP_0201SMC013Q6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 152
  Zaštitna traka za hidroizolaciju koja se koristi za hidroizolaciju spojeva, otvora na cijevi i uglova, prije polaganja keramičkih pločica. Može se koristiti u unutrašnjim i vanjskim prostorima, na podovima i zidovima. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-ce-40/SAP_0201SGC013M9/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CE 40
  Vodonepropusna, fleksibilna masa za fugiranje sa Silica Active tehnologijom za fuge do 8 mm širine. Idealna za keramičke pločice. Masa ima posebnu Microprotect TrioProtect formulu. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/polaganje-plocica/proizvod#/ceresit-cl-51/SAP_0201SKC013R0/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CL 51
  Fleksibilna 1-komponentna brtvena masa koja brtvi bez stvaranja slojeva ispod keramičkih obloga na mokrim i vlažnim područjima. U slučaju podnih konstrukcija s izolacijskim slojevima nanosite CL 51 direktno na sloj koji podnosi teret. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/unutarnja-obrada/proizvod#/ceresit-ct-17/SAP_0201JAC014F1/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CT 17
  Temeljni premaz za upojne podloge - koristi se kao temeljni premaz za vanjsku i unutarnju površinu prije, na primjer, lijepljenja keramičkih pločica, lakiranja površine, lijepljenja izolacijskih ploča i drugo. 
 • ${/content/heliux/adhesive/ceresit/hr/hr/proizvodi/konstrukcijsko-brtvljenje/proizvod#/ceresit-cs-25/SAP_0201POC014D6/searchResult.productFields.MainImageAltText}
  CERESIT CS 25
  Sanitarni silikon koji se koristi za brtvljenje svih rubnih spojeva na zidovima i podnim površinama, te za rubne spojeve sanitarija i opreme u kopaonicama i kuhinjama.